bine ati venit la Bricoflor

Bricoflor este o marca a companiei Tecnomir grup, companie de familie implicata in realizarea, furnizarea si distibutia panourilor pe baza de lemn dar si a altor materiale din sectoarele de constructii. Bricoflor, vine in intampinarea clientului oferind consiliere gratuita pentru alegerea materialelor, devize profesionale, pune la dispozitie cataloage si mostre de produs, asigura materialele necesare si executa proiecte conform solicitarilor venite de la beneficiari. Orientarea permanenta catre client este pusa in practica prin intermediul sortimentului mare, a logisticii moderne si a serviciilor personalizate.

Oferte

Tego plop CN 2500x1250x18mm 220gr/mp - 170lei/placa+tva
Tego film 1250x700x8mm - 35lei/placa+tva
Tego film 1250x700x15mm - 40lei/placa+tva

Ce lemn sa folosesc pentru terasa mea?

Ce lemn sa folosesc pentru terasa mea?

In principiu puteti utiliza o multitudine de specii lemnoase care se deosebesc atat prin culoare ( vezi podele de lemn masiv) cat si prin proprietatile fizice.

Diferenta optica ( fibra, culoarea sau textura lemnului) tin, bineinteles, de gustul fiecaruia. Va recomandam sa va faceti singuri o impresie despre aceste caracteristici si sa vizitati unul din spatiile noastre de prezentare.

Atunci cand este vorba de proprietatile fizice, trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte in alegerea dumneavoastra:
   
Umflarea si contragerea
  • Cum reactioneaza lemnul la umiditate?

Clasa de rezistenta
  • Cat de rezistenta este specia lemnoasa la fenomenele naturale?
     
Formarea de aschii
  • De ce specie lemnoasa am nevoie, pentru a ma bucura de o terasa pe care sa nu apara aschii odata cu trecerea timpului?
     
Daca sunteti atent la aceste puncte veti gasi modelul de terasa care vi se potriveste cel mai bine. Cereti sfatul unuia dintre expertii nostri.


Ce reprezinta clasa de rezistenta?

Durata de viata sau clasa de rezistenta a lemnului este stabilita dupa DIN EN 350-2. Aceasta ofera un indiciu asupra duratei de viata a lemnului in contactul direct cu pamantul, in conditii de clima temperata. Clasele de rezistenta si caracteristicile asociate sunt urmatoarele:  
ClasaDenumireDurata de viataSpecii
Ifoarte rezistentpeste 25 aniTeak, Massaranduba
IIrezistent15-25 aniBangkirai, Sapelli, Kiefer Thermo, WPC
IIIrezistenta medie10-15 aniLarice european
IVrezistenta mica5-10 aniDouglasie, Brad
Vdurata mica de viata0-5 aniEx. fag


Ce se intelege prin umflare si contragere?

Datorita proprietatilor higroscopice, podelele din lemn isi pot modifica diemnsiunile in decursul anului. Acest lucru depinde de specie, deoarece lemnul din specii diferite se comporta diferit in aceleasi conditii de umiditate si temperatura. Important este sa se tina cont de acest lucru la montare.  

Ce profil sa utilizez?

Aproape ca nu exista granite in alegerea profilelor. De la neted la striat sau canelat este posibil orice si, de fapt, alegerea profilului tine doar de gustul fiecaruia.  

Avantajul suprafetelor netede este acela ca structura lemnoasa este mai vizibila si este mai usor de reparat in caz de distrugeri superficiale. Suprafetele striate sau canelate sunt nealunecoase mai ales transversal directiei de montaj; trebuie insa curatate in mod regulat deoarece se aduna mizerii in santuri. 

Am nevoie de o structura pentru terasa mea?

Este recomandata o structura la amenajarea unei terase din lemn pentru ca lemnul sa nu intre in contact direct cu solul si cu umiditatea acestuia. Acest spatiu minim are avantajul ventilarii mai bune a terasei. Trebuie avut grija la respectarea regulii ca lemnul sa nu stea direct pe structura (niciodata lemn pe lemn). Utilizati despartitoare intre podelele de lemn si structura. Se mai recomanda ca terasa sa fie construita cu o panta usoara, pentru a evita acumularea de apa pe suprafata ei.

Prin aceste masuri se vorbeste despre protectia (conservarea) constructiva a lemnului. In acest fel, se face deosebirea intre protectia constructiva, chimica sau termica a lemnului. De exemplu, prin protectie chimica se intelege impregnarea sub presiune a lemnului cu diferite substante chimice, iar prin cea termica modificarea proprietatilor fizice prin tratamente termice.
  

Cum imi pot curata terasa de lemn?

O curatare simpla a suprafetei se poate face cu peria sau cu apa. Aceasta curatare se poate face in mod regulat pentru indepartarea usoara a murdariei. Daca folositi aparate de curatat cu presiune va rugam sa aveti grija! Testati aparatul la presiune joasa pe o suprafata mai putin vizibila. Este suficienta presiunea scazuta pentru a indeparta mizeria de pe podelele de lemn. La presiune inalta se distruge suprafata.

In cazul teraselor de lemn murdarite intens se recomanda folosirea solutiilor de curatare speciale, care sunt destinate nu doar pentru suprafata, ci patrund si in structura lemnului. Specialistii nostri va vor indruma care este solutia cea mai potrivita pentru curatarea suprafetelor teraselor din lemn.  

Cum imi pot proteja terasa sa nu devina gri in timp?

Trebuie mentionat inca de la inceput faptul ca orice specie lemnoasa care sta in aer liber isi schimba culoarea si devine gri din cauza intemperiilor in comparatie cu lemnul folosit la amenajari interioare. Lemnul este un material de constructii viu care se modifica in timp. Trebuie tinut cont de acest aspect intotdeauna cand se achizitioneaza o terasa de lemn.

De aceea, este recomandata intretinerea periodica a lemnului de terasa cu uleiuri speciale pentru protectie. Este important ca aceasta impregnare cu ulei sa se faca in mod frecvent deoarece uleiul de intretinere este spalat de actiunea precipitatiilor. Tineti cont in alegerea uleiului de indicatiile producatorului. Expertii nostri va sfatuiesc ce substante de intretinere a suprafetelor puteti folosi. 

Ce se intelege prin lemn tratat termic?

Termenul de lemn tratat termic descrie modificarea proprietatilor lemnului prin tratament termic intr-o camera inchisa ( camera termica). 

Datorita amestecului de aburi fierbinti la temperaturi de  210-220°C si a vitezei mari de circulatie a aerului, structura celulara a lemnului se modifica in asa fel incat caracteristicile sale naturale, cum ar fi higroscopia si rezistenta, se imbunatatesc in mod deosebit.

Astfel, lemnul modificat reactioneaza mai putin la umiditate si de aceea isi mentine forma initiala mai mult timp. De asemenea, rezistenta la daunatori si la ciuperci este sporita prin acest proces. Prin tratarea termica, lemnul ajunge la clasa de rezistenta 1-2.


Share:

Cauta

reclama

1 /3
2 / 3
3 / 3

fixAll

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei panourilor pe baza de lemn.

Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate, in cel mai scurt timp posibil.